Stadsbierhuys de Waag uit Doesburg maakt een mooie stap in alle online uitingen.

Bekijk de website: waagdoesburg.nl

Toen het oudste restaurant van Nederland naar Backcorner kwam, waren wij erg enthousiast.

We hadden direct door dat het een enorme uitdaging zou zijn om het historisch rijke en karaktervolle restaurant online goed te presenteren. Een uitdaging als deze is precies waar Backcorner energie van krijgt.

Als eerste zijn we aan de slag gegaan met het webdesign. Om een goede indruk te krijgen van De Waag hebben wij het restaurant in Doesburg bezocht. Tijdens het bezoek hebben we het historische horecapand mogen ontdekken. Na een heerlijk kopje koffie begon het met een rondleiding door het historische pand. Vervolgens hebben we de verschillende vergaderzalen gezien waarin al sinds 1478 zaken gedaan worden. Na een inspirerend bezoek aan De Waag is onze webdesigner aan de slag gegaan met het ontwerp. Het doel was om niet alleen te laten zien wat er op het menu staat. De Waag had als doel om ook de verschillende zakelijke ruimtes en trouwmogelijkheden. Met de inspiratie die we opgedaan hebben tijdens het bezoek is er een webdesign gemaakt. Bij het ontwerpen van de website was gebruiksvriendelijkheid het belangrijkste aspect.

Dit webdesign is door onze webdeveloper omgezet naar een volledig nieuwe op maat gemaakte website. Bij het maken van de website zijn er ook unieke elementen toegevoegd. Zo is er een reserveersysteem toegevoegd en is er een vertaling van de website gemaakt. Daarnaast is er tijdens het maken van de website veel tijd besteed om de snelheid van de website optimaal te krijgen.

Wat hebben we gedaan:

Content creatieDesignOnline marketingWebdesign en -development
Onze diensten

Om de website voor De Waag te voorzien van goede content is onze fotograaf naar het restaurant gegaan. Om de sfeer van een uniek restaurant als De Waag in één shot vast te leggen was bijna onmogelijk. Daarom hebben we ervoor gekozen om ook een bedrijfsvideo te maken. Het totale pakket van foto-en videografie heeft ervoor gezorgd dat de gasten op de website alvast een voorproefje kunnen krijgen van wat hen te wachten staat. Een foto zegt altijd meer dan duizend woorden zegt men, echter zijn woorden ook zeer belangrijk. Niet alleen voor de zoekmachines maar ook voor de gasten van De Waag. Onze copywriter heeft boeiende en informatieve teksten geschreven om het plaatje compleet te maken.

Het was voor Backcorner een unieke uitdaging om het oudste restaurant van Nederland online nog beter op de kaart te zetten. Met de nieuwe website en nieuwe content is dat ook zeker gelukt.

Maak een afspraak

Andere cases

menu